Επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Μύκης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, σε ορεινούς Δήμους του Ν. Ξάνθης

Επίσκεψη στα ορεινά χωριά του Νομού Ξάνθης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στο περιθώριο των εργασιών της 2ης προσυνεδριακής εκδήλωσης αιρετών για τα οικονομικά στην τοπική αυτοδιοίκηση ενόψει της διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε τον προσεχή Μάιο στη Χαλκιδική.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, είχε επαφές με τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους, ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου Μύκης αλλά και σε χώρους υγειονομικής φροντίδας της περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη φορά που Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε επισκέπτεται την ορεινή Ξάνθη.

Στις συνομιλίες που είχε ο κ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Μύκης κ. Τζεμήλ, του επισημάνθηκαν τα σημαντικά προβλήματα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας και καθαριότητας που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, οι σημαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές αλλά και σε υγειονομικές υπηρεσίες. Επίσης, εξετάστηκαν και θέματα που σχετίζονται με την περίθαλψη και την Υγεία των πληθυσμών στις περιοχές αυτές όπως και οι ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλη, ενημέρωσε, επίσης, για τις επαφές που είχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου έθεσε υπόψη την αναγκαιότητα χάραξης συγκεκριμένης πολιτικής για τη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τις προτάσεις τους για να τεθούν προς συζήτηση ενόψει της προσυνεδριακής διαδικασίας της Κ.Ε.Δ.Ε στα Ιωάννινα την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί Δήμοι.